2018-05-03
閨蜜day,朋友說要去間舒服又好食的餐廳傾下計,在openrice 睇到這間旋轉木馬餐廳幾得意,就黎試下啦門面好靚,白色的設計,簡單歐陸風,好舒服仲有好可愛的旋轉木馬和摩天輪擺設,供客人在排隊時候影下相。餐廳燈光柔和,兩邊靠牆坐位,店內不大,但舒服☺️Set dinner 價錢唔貴,有齊湯,前菜,主菜,甜品,餐飲。好特別啊,餐牌好似打開聖誕卡,好有心思的餐廳👍都幾有噱頭,店員主動介紹餐牌內容,服務態度好。湯夠熱,這個很重要👍雜菜沙拉配意大利醋汁,開胃先上菜是-卡邦尼意大利粉我很久都沒有食過好食的卡邦尼意粉了,這碟是我喜愛的味道濃厚的蛋黃芝士醬汁和意粉配合在一起,簡單而美味,不會太膩,好味道朋友都讚小食-車打芝士焗肉醬薯角,估唔到份量這麼多,好抵食熱辣辣的薯角,加埋拉絲芝士肉醬,正主菜-香脆豬手主菜等大約15分鐘,豬手即炸,上菜時好驚喜,大大份,皮非常香脆,外皮做到又脆又煙韌,內層肉質又嫩又滑,其實都好考大廚功夫鹹香野味不得不讚這個薯蓉混合了墨魚汁和黑松露,口感立即變得豐富,味道更勝一籌,薯蓉又做到口感細滑,不知不覺會吃光連配菜都好有心思店員還介紹,這薯蓉會定時轉口味,或轉一轉配菜,真係好
Set dinner 價錢唔貴,有齊湯,前菜,主菜, 甜品,餐飲。 好特別啊,餐牌好似打開聖誕卡,好有心思的餐廳👍都幾有噱頭,店員主動介紹餐牌內容,服務態度好。
湯夠熱,這個很重要👍
雜菜沙拉配意大利醋汁,開胃
我很久都沒有食過好食的卡邦尼意粉了,這碟是我喜愛的味道
朋友都讚
主菜等大約15分鐘,豬手即炸,上菜時好驚喜,大大份,皮非常香脆,外皮做到又脆又煙韌,內層肉質又嫩又滑,其實都好考大廚功夫鹹香野味 不得不讚這個薯蓉混合了墨魚汁和黑松露,口感立即變得豐富,味道更勝一籌,薯蓉又做到口感細滑,不知不覺會吃光
連配菜都好有心思
店員還介紹,這薯蓉會定時轉口味,或轉一轉配菜,真係好想再試下。
可以加$25元轉特色甜品,不過今次食得太飽,沒有試,所以決定下次再試下☺️
滿足的晚餐,又平又好食離店時,店員會為你推門,提醒帶齊物品👍服務真係冇得頂,現在很小餐廳有這麼高質服務。