2024-01-06 799 瀏覽
今日去咗間餐廳食晚飯,飲宴開始前,我已經滿心期待!嗌咗碗蟹肉魚翅羹,天啊,啖啖濃郁,蟹肉入口即溶,滑得福,湯底鮮味十足!接住叫咗條椒鹽八爪魚,外皮香脆彈牙,鹹香就掂!食完覺得嗲嗲哋,滿足到不得了。😋 接住上嘅係黑椒牛柳粒—啖啖肉感,點嗌都啱,渣滓好適合夏天解膩!哩度嘅叉燒冇得輸,滋味正,肥而不膩,香氣撲鼻,嚟到嘅一刻搶晒镜!咬一口,唔經唔覺間都流晒口水。🤤至於甜品,點咗個芒果西米露,甜而不膩,芒果香甜,西米Q彈,收尾嘅完美之選。飲品方面,我嘅涼茶好解渴,回甘餘韻,至於我太太嘅杏仁茶綿滑得嚟又夠味,呢餐飯食得兩眼發光,心情好晒。總體點評,喺這家餐廳食晚餐,真係食得開心,食得滿足,下次一定再嚟!👍