2008-12-16
話說好耐都無食西餐,都係時候浪漫一下,於是周末就去左呢度食喇﹗新城市的Tutto﹗第一次試吧﹗環境很不錯,座位夠哂舒服,都幾多老外0係度食飯添﹗饕口饞舌的我倆對呢餐好期待﹗先來一個八爪魚沙律﹗睇相好似好大碟,其實細碟到一啖可以放哂入口﹗得0個三四片橙仔、菜又幾片,八爪魚薄如紙,無味有等於無﹗$38,邊有咁行貨架?搵笨程度有9.999999999﹗呢個係小吃拼盤,好似$128﹗火腿及沙樂美腸只有鹹,一0的油脂香都無﹗三文魚是超級奇怪地有骨定唔知有渣的,食家食到扁哂咀吐番出來﹗呢個最好味﹗是炸磨菇,入面釀左0的肉,咬落有菇香又好多肉汁,最好味﹗炸魷魚圈,不過不失﹗芝士青口,青口是超市廿蚊十隻的青殼雪藏貨﹗焗得過久,入口青口又硬又乾........哭了﹗乾煎蝦,我都識整,蝦未見爽口,普通得很﹗主菜來了﹗大蝦露荀Risotto﹗完全沒有芝士的香味,入口只是感到好飽好膩,汁太多0的飯好濕,食家吃了兩口嫌佢太膩棄之﹗西餐的價錢算是平,埋單二百八,不過價錢平而質素味道差,食到西口西面,真係搵鬼去食,做過一次鬼真係怕黑了﹗更多相:http://hk.myblog.yahoo.com/smallsmal
新城市的Tutto﹗第一次試吧﹗
環境很不錯,座位夠哂舒服,都幾多老外0係度食飯添﹗
饕口饞舌的我倆對呢餐好期待﹗
先來一個八爪魚沙律﹗
睇相好似好大碟,其實細碟到一啖可以放哂入口﹗
得0個三四片橙仔、菜又幾片,八爪魚薄如紙,無味有等於無﹗
$38,邊有咁行貨架?搵笨程度有9.999999999﹗
呢個係小吃拼盤,好似$128﹗
火腿及沙樂美腸只有鹹,一0的油脂香都無﹗
炸魷魚圈,不過不失﹗
芝士青口,青口是超市廿蚊十隻的青殼雪藏貨﹗
焗得過久,入口青口又硬又乾........哭了﹗
乾煎蝦,我都識整,蝦未見爽口,普通得很﹗
主菜來了﹗大蝦露荀Risotto﹗
更多相: