2023-12-21 1168 瀏覽
嚟到這家食店,一睇到日式九格便當就覺得心思思想試。蒜片牛柳粒食落去真係口感超群,每一啖嗆鼻嘅蒜香味,牛肉嫩滑得嚟又飽滿,夠晒霸氣。跟住個大蔥牛肉卷,蔥香同牛肉嘅鮮甜極夾,真係一流。再嚟就系甜品玉子燒,啖啖綿軟香甜,食落幾舒服。關鍵係海鮮便當,大蝦同帆立貝新鮮得嚟,嗒哪啲,天然味道實在唔使多講。至於鮮蕃茄,酸酸甜甜乳出味蕾,好清新。胡麻菠菜嘅滑溜溜感覺同剛剛好嘅胡麻香,令人唔經意間清光全碟🍃。依家終於明白點解會有咁多人幫襯,食完之後真係會想即刻再嚟多轉👍。過江龍三文魚就稍為腥咗少少,不過燒汁味道夠哂分,遮蓋過個小瑕疵,總括嚟講,食得健康之餘仲食得咁開心,真係正🤤!