2009-03-16
我同興趣班啲同學仔去筲箕灣攞Cert,有同事介紹恆河咖喱屋。一到間舖,自己就幾鍾意啲環境,因為啲Decoration係自己鍾意o既style。個同學介紹得,初頭仲以為啲嘢會好有印度風味,但結果係自己有啲期望過高。我食咗set lunch呀:餐湯:唔知係咪忌廉湯。一般啦。印度烤雞:味道一般,同我之前去一啲印度人主理o既餐廳比較的話香料調味方面唔夠內涵。咖喱汁:其實不得不失,但問題同印度烤雞一樣係內涵問題。烤餅:冇surprise; 洋葱烤餅冇乜洋葱味,薯仔烤餅冇乜薯仔味。同我之前平時去開嗰兩三間印度餐廳冇得比。草莓酸奶:得個酸字…整得唔好飲另外,有個靚女但睇落唔太好老脾o既Waitress都令人減咗少少印象分…如果大家冇食過印度人o既印度菜,可以會覺得OK; 但我覺得有啲正宗印度店味道好味過依間好多,價錢都可以同佢一樣咁相宜添。鍾意試唔同餐廳的話可以去試試比較吓o既。
我食咗set lunch呀:
餐湯:唔知係咪忌廉湯。一般啦。
咖喱汁:其實不得不失,但問題同印度烤雞一樣係內涵問題。
草莓酸奶:得個酸字…整得唔好飲