今日過嚟呢邊見完個vendor已經接近六點鐘收工時間,所以直接就放工無返公司喇~喺附近兜下兜下期間,見到呢間幾靚幾有feel嘅西餐廳,就叫寶寶今晚入嚟呢度同我食晚飯😝路線好方便❗️佢放工搭「東鐵線」再轉「馬鐵線」就嚟到最近餐廳嘅石門站喇🤓 方便到出咗石門站,行一分鐘就到啦🙈 搶盡地理環境優勢😆餐廳坐位好闊落👍🏻 仲全場都係梳化黎添😍所以坐邊度都一樣咁舒服☺️餐廳全晚都播住輕快音樂🎶整體環境令人心情舒暢愉快😙今晚我哋冇嗌到set dinner, 叫咗單點,因為見到main menu嘅菜式太吸引🤤🙈招牌蠔湯飲落非常重而濃香嘅蠔味🤩 飲到d 粉粉地嘅感覺,應該係溝咗d南瓜蓉入去,未飲過蠔湯的我表示驚喜😆 好特別👍🏻 值得一試❗️煙三文魚配蕃茄莎莎蕃茄莎莎入口清新怡人❣️帶洋蔥味但唔算濃烈,食落d 洋蔥小粒好爽脆💕 大大片三文魚夾住d 蕃茄莎莎一齊食,又fresh又開胃😋德國鹹豬手豬手皮超香脆❗️入面嘅肉醃得好入味❣️生熟適中,咬落有質感有嚼勁👍🏻啖啖肉大滿足🤩最神奇嘅係香脆豬手皮就算凍咗都唔會變硬晒,除咗溫度之外,口感同熱辣辣嗰時食係差唔多🤓寶寶大讚❣️而我就非常鍾意個薯蓉☺️ 香滑細緻得嚟帶淡淡嘅芝士味,
路線好方便❗️
佢放工搭「東鐵線」再轉「馬鐵線」就嚟到最近餐廳嘅石門站喇🤓
方便到出咗石門站,行一分鐘就到啦🙈
搶盡地理環境優勢😆

飲落非常重而濃香嘅蠔味🤩
好特別👍🏻 值得一試❗️

豬手皮超香脆❗️
入面嘅肉醃得好入味❣️
生熟適中,咬落有質感有嚼勁👍🏻
啖啖肉大滿足🤩
寶寶大讚❣️
而我就非常鍾意個薯蓉☺️
香滑細緻得嚟帶淡淡嘅芝士味,食完一d 都唔覺得滯💕

意大利飯好creamy❣️粒粒分明💕
幾種海鮮都調味得非常出色😋
尤其係魷魚圈,淡淡嘅黑胡椒香帶出魷魚🦑嘅鮮味,口感煙韌爽滑🤓
飽滿彈牙嘅鮮蝦🦐➕帶子亦明顯有另外煎過,非常有心機👍🏻

流心朱古力香濃🤤
濃得來唔苦,我幾鍾意呢個濃度嘅朱古力味☺️
口感外脆內軟💕
另一邊仲有雲呢拿雪糕配牛油曲奇碎,軟滑得來有口感❤️
一凍一熱,一濃一淡,每樣食兩啖,兩者互相中和❣️
一路食,一路有種幸福嘅感覺🥰

菠蘿有機奇亞籽綠茶

味道酸酸地,飲落有菠蘿絲,好真材實料👍🏻
餐前開胃❗️
餐後幫助消化❣️