入秋想食蛇,啱桥行过铜锣湾,打开app是但揾间餐厅有蛇煲嘅,见到呢间,仲排队添喔,应该唔系流嘅。 系香港搭台经以司空见惯喇,冇抱怨。 坐低点左份套餐蛇羹、膶肠饭、生菜加切鸡饭,上面写住加可乐+8蚊,我问加柠茶系咪8蚊,伙计话送我杯,我话多谢晒。上齐菜,逐个试过,蛇羹一流偏下高于二流,膶肠一流偏下,鸡同米质都系麻麻地。应该都算值得游客帮衬嘅餐厅仔喇。 但系埋单个阵,发生左唔愉快嘅事情,我女朋友系前台整理敢随身野,个Cashier冷嘲热讽敢讲到:小姐我呢度埋单嘎,咪阻住晒啦!仲放D野系我台度。当时并无第二个人埋单,我女朋友摞住敢多野,放件小小嘅饭盒系台上有咩唔妥?收完钱就态度恶劣嘅餐厅第一次见。 不过我地有风度,冇同佢纠缠,搅乱晒今日嘅好心情,我安慰道:“香港不是人人都读过书的,我们是文明社会的人,不和野蛮人一般见识,香港夜景的美不会被这些苍蝇所掩盖。”ps.俾app一个差评,点解无0分选项??
系香港搭台经以司空见惯喇,冇抱怨。

ps.俾app一个差评,点解无0分选项??

2016-10-15
3 分鐘 (堂食)
  • 蛇羹
  • 叉燒潤腸飯