2024-01-08
1928 瀏覽
入到這間餐廳,空氣中已經飄散著韓風味啲香氣,真係令人期待!頭盤喺象拔蚌,切得薄薄透透,質感一咬落去絲絲入扣,鮮美得來又帶點海水味,加上啲Caviar為口感增添層次, 搭啲韓式辣醬就絕配,攪拌得你唔想停口🥢。試埋啲季節性嘅海鮮,蘸上紫蘇油同陳年泡菜,隨便一蘸都好味到爆煲!特別係啲韓國海參同鮑魚,肉質滑溜溜,啖啖鮮甜🍤。但呢,魚同帶子啲清湯就偏咸了啲,有啲搶咗鮮味嘅show⚠️。不過,個海螯蝦就真係另類體驗,質感緊實有彈性,蝦肉同糯米飯、魚子醬拌埋一齊,開心到我差啲起舞💃。雞肉串配松露就有啲失望,雞肉唔夠味,可能絞得太細,食落無咁過癮。最後那碗韓牛里脊肉,簡直係夜晚嘅星星✨,肉質香嫩得不得了,味美肉香,而家講起都仲想念!雖然韓國豬肉香腸就一般,但加上帝王蟹肉拌飯,打得一份好手,又香又有嚼勁,真係滿足到哂!食完甜品奇異果冰糕,酸甜解膩,仲想再嚟一轉,食個過癮!🍧