2019-09-28
今日為咗要遷就兩位住係太子的朋友,又聽聞近年大角咀開咗好多平靚平的餐廳,所以係OpenRice 搵下搵下,就搵到呢間餐廳。環境清潔及舒服,睇咗餐牌後,都覺得dinner set 最抵。最後朋友一行三人,分別叫咗三個不同的set. 有寬條麵併羊扒,三文魚鮮菌意大利飯,及猪肋骨薯菜。首先沙律的賣相不錯,有生果及沙律菜,味道不錯亦新鮮。今天是南瓜甘荀湯,南瓜蓉很足料。朋友食的羊扒有點羶,但可接受,及幾厚肉。另一位朋友則形容他的三文魚意大利飯夠creamy, 雖然三文魚係切粒上,但粒粒都有擦字膠咁厚,很足料,份量好夠。而我食的猪肋骨,一上碟就嚇親,大大件有兩件,心想邊食得完。朋友話,通常都係骨多不擔心。但我想話我呢碟係骨同肉都各佔一半,夠淋,容易切,BBQ 汁很野味。因為太好味,所以最後真係食曬。但就好飽囉。最後仲有5款自家制跟餐甜品,有誠意!其中朋友食的紫薯撻雖然細件,但是即做的。因為撻底係熱,內𥚃紫薯蓉係凍的,加上紫薯蓉及撻不是黏到死實實,似係即時唧上去的。真夠用心!好彩今晚人不算多,我哋坐到收工,都不比人話。舒服悠閒,好耐無咁舒服不用趕住90分鐘交枱咁食晚飯啦!呢D 食品水準,份量及服務
首先沙律的賣相不錯,有生果及沙律菜,味道不錯亦新鮮。
今天是南瓜甘荀湯,南瓜蓉很足料。
好彩今晚人不算多,我哋坐到收工,都不比人話。舒服悠閒,好耐無咁舒服不用趕住90分鐘交枱咁食晚飯啦!呢D 食品水準,份量及服務態度,咁先至係西餐。一定要支持!