2024-09-01 1764 瀏覽
開花結果我食咗好多年,質素一直好穩定,通常都係食佢嘅包+沙律+飲品套餐,如果有時撞啱兩點半下午茶時間,就會叫雞髀沙律,佢嘅雞髀非常之好食,如果有全港炸脾排名榜,開花結果嘅炸雞髀可以入十大。講返套餐,最喜歡佢嘅黑椒蟹柳牛角包,係好奇妙嘅配搭,黑椒配蟹柳味道非常之夾,但牛角包始終係高脂肪食物,近年已改食麥包,沙律方面好多人都叫開花結果,但我喜歡佢嘅雜果沙律,如果啲蘋果可以切細粒啲更好。另外一款我自喜愛嘅沙律係薯仔西芹,又係另一個好奇妙嘅配搭,菠蘿粟米蛋以前都鍾意食,但而家唔知咩原因難食咗,嗰啲菠蘿有渣又冇味。飲品方面加錢有台式飲品,胚芽珍珠奶茶都唔錯。另外值得一提係戴眼鏡長髮嘅事頭婆好好人,好多年前試過銀包唔夠cash,呢間嘢又唔收電子支付,個收銀即刻燶曬面想報警咁,事頭婆即刻走過嚟叫我出去撳錢先,慢慢嚟唔使急,真係抵佢好生意。