2021-03-20 681 瀏覽
去完iSquare行街,有啲肚餓,向樂道丶漢口道一帶睇吓有啲乜嘢食。見到這間茶餐廳坐滿人,我估食品應該唔會太差吧😅這裡除咗cart位比較闊落,其他嘅枱位都係比較細,枱面如果一次過擺2個常餐應該好迫是日有午餐嘅同時因為又啱啱到下午茶時間,所以都可以揀下午茶餐我揀咗洋蔥豬扒意粉,因為今日唔想食飯咯落單到意粉送到嚟大約5分鐘,不過杯凍鴛鴦就13分鐘左右才送嚟洋蔥豬扒意,份量大(下午茶都咁大份),有菜和粟米粒,豬扒係切左細件炸過嘅,肉質唔硬,冇乜肉味和唔會好咸,配上茄汁,不過洋蔥茄汁唔係用鮮蕃茄煮嘅,似快餐店嘅茄汁豬扒意粉,味道係可以嘅,賣相肯定好過快餐店,性價比向尖沙咀區係可以。凍鴛鴦基本上冇伏嘅,係等咗比較耐。整體冇伏,會有下次😅

我揀咗洋蔥豬扒意粉,因為今日唔想食飯咯[悠闲]落單到意粉送到嚟大約5分鐘,不過杯凍鴛鴦就13分鐘左右才送嚟

洋蔥豬扒意,份量大(下午茶都咁大份[鼓掌]),有菜和粟米粒,豬扒係切左細件炸過嘅,肉質唔硬,冇乜肉味和唔會好咸,配上茄汁,不過洋蔥茄汁唔係用鮮蕃茄煮嘅,似快餐店嘅茄汁豬扒意粉,味道係可以嘅,賣相肯定好過快餐店,性價比向尖沙咀區係可以。

凍鴛鴦基本上冇伏嘅,係等咗比較耐。

整體冇伏,會有下次😅

2021-03-19
2 分鐘 (堂食)