2019-09-24
同老公嚟長洲,經過呢間舖2次,一嚟佢嘅裝修好懷舊, 10分吸睛。到第二次經過,就諗住入去醫肚,一入去,有位型仔叔叔拎住部IPad介紹嘢食,雖然得4樣嘢,但樣樣都係主打。一開頭嘅嘢食我都好有興趣,最冇諗住要嘅炸蠔,點知成為我一擺入口就讚不絕口嘅蠔,因為真係好好味😭咁大個女食親嘅蠔(無論生蠔定熟蠔,連台灣嘅最出名嘅柯仔煎我都覺得有陣臭味),我一聽到叔叔介紹蠔我就已經攬住老公隻手話唔食蠔丫,點知叔叔好有誠意同我地講佢地點樣處理由日本運嚟嘅蠔,我地諗就睇下有幾犀利😤一開頭食魷魚,都預咗係好味嘅,之後就到炸蠔喇,一放入口咬咗2啖,我即刻個腦諗起細個睇肥姐大聲講戈句:好好味丫😆!!即使我老公唔食蠔,都食完一舊再接第二舊😂🤣(爭食)重點佢個蠔係炸完都係好鮮味,冇臭味,一啲唔dry之餘仲要係有汁,可能我見識少,但真心好好味😭😭食食下叔叔拎住杯酒行過嚟問點樣呢,係咪真係冇呃你先,(為食樣):真係好好味丫😭叔叔再貼心咁同我地講解啲蠔點整,同埋教我地要飲啤酒送蠔,但由於我個樣係沉淪咗係啲好味蠔,叔叔都悄悄地行開🤣(其實我真係有試過留心聽,但真係一心不能二用)下次我地會番嚟試新嘢㗎😆🤣話說,叔叔比戈杯酒我地飲
即使我老公唔食蠔,都食完一舊再接第二舊😂🤣(爭食)
下次我地會番嚟試新嘢㗎😆🤣
話說,叔叔比戈杯酒我地飲,係好好飲!但我地唔記得問係邊隻就走咗😭