2008-06-23
小妹第一次寫食評~請大家多多指教!!!今日同2個朋友誤打誤撞上佐而間PUB 我地上一樓既時候, 見到有人食緊煙,我地真係好怕陣煙味,跟住個老闆就話帶我地上3樓,3樓咁啱無人~環境都幾清幽~好啱同朋友傾計!仲有露天BBQ 埸~都佈置得唔錯GA!仲可以BOOK 場開PARTY!!之後我地3個人叫佐3樣野食1)WALLS 咖哩海鮮集會+法式麵包2)芝士煙肉焗中蝦3)蝦膏海鮮炒飯每一樣野食都好好味!!!! 首先講下個WALLS 咖哩海鮮集會+法式麵包因為我地唔係好食得辣,所以叫佐小辣,D 咖哩味道恰到好處又唔係勁辣~又唔淡,好有咖哩味, D法式麵包點D咖哩汁食仲正!!個海鮮集會都有蝦,蟹,青口,螺同魷魚,真係幾足料!!仲要D海鮮隻隻都大大隻,咬落去好有質感!!但尾中不足既就係D 海鮮唔算勁新鮮~不過真係想食新鮮海鮮既,去西貢,流浮山個D 好過啦!係尖沙咀食 咖哩海鮮既話,而味餸真係值得推介!!之後講下個芝士煙肉焗中蝦D 芝士味又係啱啱好,唔算太濃~我地雖然三個女仔都怕肥,但食佐一隻之後真係忍唔到手要係咁食,因為真係好好味!!!!都搵唔到D 咩不足可以講啦, D 蝦又係大大隻咁!!好有咬口,都算
之後我地3個人叫佐3樣野食
1)WALLS 咖哩海鮮集會+法式麵包
2)芝士煙肉焗中蝦
3)蝦膏海鮮炒飯
每一樣野食都好好味!!!!
首先講下個WALLS 咖哩海鮮集會+法式麵包
之後講下個芝士煙肉焗中蝦
D 芝士味又係啱啱好,唔算太濃~我地雖然三個女仔都怕肥,但食佐一隻之後真係忍唔到手要係咁食,因為真係好好味!!!!都搵唔到D 咩不足可以講啦, D 蝦又係大大隻咁!!好有咬口,都算新鮮GA!
仲有個蝦膏海鮮炒飯
真係一食就食到有蝦膏味! D 飯炒得唔錯~幾好味!!D海鮮都算多,唔係得個一兩隻蝦毛仔~油唔多~都幾乾身!!值得一試!
D WAITER 同WAITRESS 都好NICE,成日幫我加水同換碟~個老闆仲好,臨尾仲送個泰式甜品比我地~個泰式甜品又唔係好甜JA WOR~都幾好味!!
我覺得係市區都可以搵到一間咁有質素既泰國菜真係好難得, 而到真係無論環境,食物同味道都真係算好,最後我地三個真飽到要捧住個肚走~~~
真係好好食! 一定會再幫襯!
P.S佢個到有足夠既紙巾同有個廁所,咁食蟹都唔怕整污糟隻手啦!!