2024-03-13
早前去Table食嘢時行經,覺得佢門面光猛、開揚,而家終於有機會試下佢的早餐🍽️😙。早餐set係不同麵包主食🍞+飲品(另有all day breakfast)。至於麵包以外的熱食(好似通心粉、麵🍝),呢度就冇喇,估計呢點都局限咗餐廳的客源。早餐時段有個優惠係買麵包🍞🥐可半價➕飲品,呢個優惠彈性得嚟又幾吸引,我都留意到有約一半早餐食客都係揀呢個組合。朋友點咗牛油果炒蛋配酸種麵包跟餐飲($48),而我就揀咗店內1款新出麵包跟12安士鮮奶咖啡。牛油果炒蛋🥑🍳配酸種麵包🍞:我冇份食,但上檯時覺得幾靚,唔知係巧合定係餐廳的烹調技巧,個炒蛋成朵花🌷咁,我以為係我錯覺,諗多咗,但朋友話唔使講都知係花啦😂!如果呢個係造型,咁就真係幾特別,未見過呀~不過,個麵包的份量有啲細~酒釀桂圓合桃酸種麵包🫓:只係$22,買包仲可以半價跟任何飲品🥤,幾抵。麵包睇落大,但實際唔太墜手,重半磅多啲(~250克)。麵包都足料,有桂圓同合桃。佢的味道較淡,以$22嚟講,已經做得唔錯,而且酸種麵包好似健康啲,值得買嚟試下!👍🏻👍🏻👍🏻鮮奶咖啡☕:本以為餐廳的咖啡應該唔錯,但事實卻令人大失所望🥹。首先,唔理堂食/外帶,一律用紙杯
牛油果炒蛋配酸種麵包
牛油果炒蛋配酸種麵包
酒釀桂圓合桃酸種麵包
鮮奶咖啡☕:本以為餐廳的咖啡應該唔錯,但事實卻令人大失所望🥹。首先,唔理堂食/外帶,一律用紙杯 ,連斟水都係用紙杯。另外,咖啡冇咖啡香,亦冇一般latte的creamy,佢比較「稀」,亦冇任何拉花🙈
以同一商場的早餐而論,Table的食物絕對比荳子烘焙出色,咖啡☕就不相伯仲,兩間都唔得👎🏻。呢度的價格低略低,而且豐儉由人啲😝,麵包🍞如荳子麵包只係$12,再加上星期一8安士latte☕特價$9,加埋~$20就可以坐喺個咁四正的環境嘆早餐,仲想點呢🫣?