2024-08-13 1288 瀏覽
好耐無同女友出街撐枱腳,去尖沙咀搵個有feel既地方食好西先,所以黎左天文臺道呢間8Five2 restobar 試下墨西哥菜先我哋散叫咗幾個main1. Grilled Chicken Salad-雞肉燒得非常之嫩,加上個牛油果靈魂醬汁,成件事好正2. Steak Nachos-個底係粟米片,加上牛肉粒同靈魂醬汁,份量好充足,好fresh3. BBQ Pork Ribs ( half)-超佢型,其實2個人真心食唔哂,肉嫩多汁唔會柴,不過要趁熱食,凍左好似變得乾身左4. Spicy Beef Quesadillas -平時都鐘意食呢款酥餅,佢裏面再加埋少辣既牛肉餡,好得🫰🏻5. Big Bang/Avocado Smoothie-牛油果奶昔香滑飽肚😂,big bang就用芒果/熱情果/菠蘿汁 mix埋個咪好消暑feel本身諗住去bar食既野都唔會有咩期望,純粹食個feel,加上天氣咁熱胃口都麻麻但估唔到d菜式係完全刺激到我既味蕾,佢d菜式好醒胃,加埋d靈魂醬汁,成件事好fresh,真係好適合而家咁熱既天氣食,兩個人埋單1000左右,但真心食唔哂,正常可以叫少個dish🫰🏻

我哋散叫咗幾個main

• 燒豬仔骨