2023-05-19 454 瀏覽
閒日收左工,突然好想食pizza,就決定去附近嘅Pizza Express😋好耐冇食,個餐牌都好似唔同左,我地2 個人唔係食到好多野,所以最後決定叫兩個小食再加一個pizza🍕Meatballs & Bolognese 🍅$68第一個小食叫咗意式焗肉丸,肉丸大大粒,特別推介下面嘅蕃茄醬,煮得好濃郁,好食到我啲肉丸要咬幾啖,然後每一啖都要點好多蕃茄醬嚟食🤣最後我哋清晒成碟蕃茄醬🤭Octopus Carpaccio 🐙$98八爪魚片上面有橄欖油,檸檬汁,再加橄欖粒,第一次試,加埋parsley 食感覺好fresh,而且八爪魚片都好新鮮,開胃之選!🙌🏻Hawaiian "Pizza  Express" 🍕$168終於到咗萬眾期待嘅pizza😍 雖然好多人都唔鍾意Pizza上面有菠蘿,但係我真係勁鍾意,所以叫咗最經典嘅Hawaiian,入面有parma ham,菠蘿,洋蔥,basil 同parsley,啲洋蔥焗左之後好甜,而且Pizza皮唔會太厚,脆卜卜好好食😍好耐冇嚟食,但係依然keep到水準,而且一啲都唔貴,下次會再食其他款pizza 同小食🤤
Meatballs  &  Bolognese

Meatballs & Bolognese 🍅$68

Octopus  Carpaccio

Octopus Carpaccio 🐙$98

Hawaiian  "Pizza  Express"

2023-05-16
Meatballs  &  Bolognese
Hawaiian  "Pizza  Express"