又到一星期嘅開始,梗要嘆個豐富早餐先返工,但起身已經8點半,仲咩早餐吖,趕返工啦!但我係唔會空肚食午餐架,所以偷見客前少少時間,去到西營盤呢間好有外國feel嘅Crispy Bistro 嘆番個早餐,咁至係Good Monday!Crispy Bistro夜晚係酒吧,日頭就變身做Coffee Shop。除咗咖啡,仲有甜點同輕食,最舒服係呢度嘅文青氣息。啱晒嚟慢活一陣。呢度既設計以木為主題,好有特色,枱用左舊式感覺既木質,配上唔同嘅花紋,好有特色,櫈就畫左好多唔同圖畫,呢張貓頭鷹就好得意。行入少少嘅相片牆,上面掛住馬賽克燈就好有歐洲feel。Salmon, Crepe Breakfast and Pineapple Juice作為早餐,我覺得最重要係沙律菜配上黑醋,夠晒健康!而早餐嘅其他配料包括煙三文魚、炒蛋、薯餅、茄汁豆,而當中炒蛋都幾驚喜,好滑呀!原本跟餐係食窩夫,但唔好甜嘅我,就轉咗呢個即叫即製煙肉可麗餅,餅身有好香蛋味,熱辣辣,唔錯。果汁有3個選擇:蘋果、橙同菠蘿,而我今日就揀咗菠蘿汁,唔會死甜,夠晒開胃。

行入少少嘅相片牆,上面掛住馬賽克燈就好有歐洲feel。

2018-01-29