邊個話星期一一定要係藍色嫁?約好姊妹去食好東西就即刻no more monday blue la🤣 成半年晚飯無食過日本野了,於是就揀左間位於尖沙咀寶勒巷既樓上日本菜試一試☺️一喜佔左七樓全層,一出lift就會見到好日式既裝修。餐廳唔太大,只能容納25-30人,得8-10張枱,weekend最好打去訂位喔。 我地閒日早去先無咩人,到左8點個d時間都會滿座。未order前店員會將木牌放係枱面,代表當日有咩特別食材,好似古時皇帝翻牌子咁😂松 刺身拼盤🦐🐠🐡🐟 兩個女人都想食好多款魚,嗌sushi又食唔到咁多飯,唯有嗌個刺身拼盤啦🤣 一上枱有d嚇親因爲擺得太靚好吸睛😍 呢個拼盤一共有8款唔同既sashimi,價錢雖然唔係平,但勝在夠厚切夠新鮮🤤 劍魚腩好香魚油味,三文魚係腩既位置好肥美,甜蝦都算大隻同埋真係好甜☺️,油金魚好厚好有口感,帶子爭少少無咩味,總括黎個刺身拼盤質素都唔錯😎 兩個女人食份量有d太多有d滯,四個人share就岩岩好😂串燒 🍡🍢 雞軟骨: 好有咬口不過少左d每人得2粒,性價比低雞翼: 燒到岩岩好,外皮好脆,雞肉亦腌得夠味番薯串🍠: 味道正常無咩特別日式芝士年糕 🧀不得不讚呢個
邊個話星期一一定要係藍色嫁?
一喜佔左七樓全層,一出lift就會見到好日式既裝修。

刺身拼盤🦐🐠🐡🐟
松 刺身拼盤

串燒 🍡🍢
雞軟骨: 好有咬口不過少左d每人得2粒,性價比低
雞翼: 燒到岩岩好,外皮好脆,雞肉亦腌得夠味
番薯串🍠: 味道正常無咩特別
串燒

日式芝士年糕 🧀
不得不讚呢個年糕既口感好好,外脆內軟,入面d芝士超級流心,味道方面偏重奶同芝士味,應該無添加調味料所以比其他餐廳既會淡dd。
日式芝士年糕

豚肉紙火鍋 🍲🥓
好似食芝士火鍋咁有個明火爐係底熱住個鍋,不過其實入面既食物一早已經係熟既,有津菜、豆腐、金菇、豚肉等等既配料。湯底好飲得黎無味精味,清清地唔錯。
豚肉紙火鍋

荔枝(左) & 巨峰(右) 梳打🍇
兩杯梳打雖然唔同味道,但飲落其實好似🙊 入口個下個difference會大d,飲到落喉嚨就會變左好似,建議可以order兩款無咁相似既drinks試多d🤩
荔枝(左) & 巨峰(右) 梳打

呢一年都比較少食日本野,難得食一次感覺都唔錯,閒日餐廳唔多人,枱同枱之間又有d距離唔會太近,都係一個傾計飲清酒食晚飯幾好既地方。食物質素又唔錯,值得再試🤤🤤

2018-05-14
松 刺身拼盤