(非會員)
2005-08-09 9 瀏覽
睇到上兩篇話無人加茶,我都有小小同感.記得上個月十幾號,我同男朋友係新港睇完電影,9點幾諗住去食d野.去到等左10幾分鐘就有位.都幾快.入到去個feel幾好,有海景!d人叫歡迎(日文,應該係)都幾親切^.^仲係沿途有staff見到你就講,好過和民,和民叫得好長,好煩!我男朋友叫左個什麼牛柳定食,佢話食就幾好食,不過等得耐左d.我叫左個什麼....小包拉麵.個湯清清地有小小海苔味.小包都ok好食,夠彈牙.食食下都無咩野,d severice都ok(甘多人食飯我睇d waitress都幾busy).不過我地食完飯睇緊dessert個陣我叫左個箸黑色衫,無圍身,高高地既人加茶.佢應完我好就行左去.一陣後佢又行過,我又叫佢加茶,佢應完我好又行左去!但係我眼見佢只係企係度or同cashier呀門口既人有講有笑甘.喂,我係客人呀!ok!我知你應該係d高層(全間shop只有佢一個箸黑色衫同埋唔駛做)但客人有要求唔係應該第一時間完成咩?我只係叫加茶!經理就可以唔理客人感受?其他staff就要賣力地工作?我火火地又叫多佢一次,呢次有d改善,可能佢知我叫左佢3次.佢立即叫一個攞住兩盤野粗身大細,一睇就知唔
睇到上兩篇話無人加茶,我都有小小同感.
我火火地又叫多佢一次,呢次有d改善,可能佢知我叫左佢3次.佢立即叫一個攞住兩盤野粗身大細,一睇就知唔得閑既女仔加茶,然後去門口同個肥肥地既女仔笑笑口甘吹水!!
那個"攞住兩盤野粗身大細,一睇就知唔得閑既女仔"無幾耐就立刻同我地加茶.
唉...我明白邊一度都會有懶人,但我唔明人懶人都可以做到高層?上次我黎食飯見唔到佢,見到另一個又係甘衣著既人,不過佢肥肥地,無甘高,我叫佢加茶都立刻自己加俾我.幾個箸冷衫既人都會加茶.係咪轉左經理?甘就慘啦,由呢d人領導一間shop真係.....唉..
下次我見佢係度我一定唔會入去食野!哼!
d dessert好好食又真既,下次去銅鑼灣食.