2024-02-27 25 瀏覽
好耐冇食日本菜🇯🇵,今日就約埋朋友去觀塘響 居酒屋食午餐。店內環境寬敞,仲可以穿著和服👘打卡,好似去咗日本咁。午市套餐有多款選擇,有熱食,刺身,壽司等🍱。送麵豉湯及熱飲,價錢低至$68。我點咗特選壽司🍣拼盤,有9款不同壽司。都係以魚類為主,款款都好鮮甜。特別喜歡火炙左口魚邊同火炙三文魚壽司,油脂味更香更突出。朋友嘅🦀松葉蟹腳雜錦魚生飯都好鮮味。有松葉蟹腳、貝柱、帆立貝,三文魚同蟹子,佢話唔喜歡食魚都可以食到😂另追加小食有油甘魚🐟同帆立貝刺身。油甘魚入口即溶,帆立貝鮮甜,2款都好味。飲品巨峰乳酸梳打🍇,有很香提子味,唔太甜我鍾意。#響居酒屋 #清酒自助機 #日本直送 #hkig #food #foodie #香港美食 #觀塘美食 #香港居酒屋 #日本文化 #日本清酒 #日本菜 #酒場 #包場派對 #聚會 #觀塘美食 #日本定食 #hkfoodie #hkinfluencer #hkmodel

午市套餐有多款選擇,有熱食,刺身壽司等🍱。送麵豉湯及熱飲,價錢低至$68。