喺網上面見到一間賣英國食物的餐廳,網站上也有很多對這間餐廳的評價,所以我就同太太抱住沒有太多的期望去了。可幸的事,沒有期望,那有失望呢……原來The Chippy係Granville Food Square其中一間,一個有人serve你嘅food court,裡面有英、日、泰及多國元素,一坐埋位,就有很多張唔同嘅menu,講真有d亂,如果可以一本過,會好好多!我食個間The Chippy, 如果你去過英國,英國的fish & chip 水準也很參差,e度我只可以講魚肉一般、炸皮較差、Pukka Pie 真的雪藏了一段時間、腸仔失準在炸粉漿,可喜的是兩杯特飲還好,其他的,如果懷勉一下英國風,可以一去,人只要中傭,甚麼也可以。本人的評分標準: 劣/可/尚/良/優

本人的評分標準: 劣/可/尚/良/優
2022-12-21