2021-12-03
呢嗰星期都好涷🥶今日新界竟然最低12度🥶於是今日就同朋友去到最近係上水廣場新開嘅「牛摩+」打邊爐🍲!為避開lunch time人流,就決定食下午時段!但係都有唔少人等緊!睇嚟牛摩嘅人氣都好高!今次我哋食「美國極上和牛火鍋放題」🐂 200蚊一個人,但可以任食美國極上和牛、美國特級牛肉、美國精選牛肉、美國極上黑豚肉、豚肉、雞肉、牛舌、日式蟹籽手打墨魚滑同鴨血😋好抵!不過淨係就咁食和牛😍嗰價錢已經抵番曬😚 仲有不少得嘅自助放題區,有唔小丸類、好新鮮翠綠嘅蔬菜、飲品同乳酪雪糕🍦美國極上和牛😍😍:每塊牛都有成隻手掌咁大😚雪花好均行😚碌兩碌就熟曬😚完全係入口即融😍😍肉質鮮嫩,牛脂充足但又唔油膩😚一個字:爽!係打邊爐舌尖上極品嘅享受😎 仲要係任食!同埋每次上嘅食落味道同口感都係一樣!冇話第二輪開始喊嗰啲就差啲咁!好正🥰🥰 美國極上黑豚肉:冇豬氣味同好嫩嘅肉質😋但都有少少咬口🤏雞肉:唔知係咪大脾肉😂但好滑好滑!😋都好好食😋牛舌:相對和牛就有咬口好多!肉質較實😋都好好食!可以食下和牛再食下牛舌,就冇咁容易食膩和牛!北海道乳酪雪糕: 酸酸地咁食落好開胃同冇負擔😋食完好多肉之後食感覺幾清爽😋湯底方面我哋揀咗
美國極上黑豚肉:冇豬氣味同好嫩嘅肉質😋但都有少少咬口🤏
雞肉:唔知係咪大脾肉😂但好滑好滑!😋都好好食😋
湯底方面我哋揀咗一個博多美人骨膠原啫喱雞白湯
今次打邊爐我哋都食得好滿足!見到都幾多一家大細去食!有興趣你哋都可以去試下!絕對回到本!