2024-08-01 52 瀏覽
星期一 Blue Monday,放工後同朋友去試隱身喺觀塘工業區被譽為「漢堡扒界天花板」嘅牛霸王,希望用美食緩解一下 blue blue 嘅心情🥹 餐廳係日式裝修,一入門口就聞到好香嘅燒肉香味;我哋兩個都特別點咗佢嘅招牌 - 手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯,加一個沙律同一個炸墨魚咀小食。手打和牛漢堡用咗澳洲和牛,煎得生熟程度啱啱好,一咬入口超 juicy 👍🏻 手打和牛漢堡嘅油脂香味同牛本身嘅肉香,配上出名用嚟撈飯嘅日本蘭王蛋同粒粒飽滿充滿飯香嘅日本米,再加上佢哋嘅秘製醬汁 & 日本泡菜 + 蘿蔔蓉,又幾夾!一啖接住一啖完全停唔到口,好快食晒成碟飯😋#牛霸王 #觀塘美食 #觀塘必食 #觀塘餐廳 #美食推薦 #香港餐廳 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodlover #香港餐廳推介 #香港生活 #hkrestaurant #餐廳特色 #美食分享 #打卡
加一個沙律同一個炸墨魚咀小食。
手打和牛漢堡嘅油脂香味同牛本身嘅肉香,