2024-04-14 392 瀏覽
之前喺呢間食過和牛飯,覺得好味,今次再嚟試下和牛拉麵。阿姐遞個麵俾你之前,會擺個pose,俾你影張相。但係呢個阿姐佢個pose,完全影唔到碗麵,似係影阿姐個樣多啲。和牛拉麵:湯底:第一啖飲落去,清新又香甜嘅牛骨湯味,掂喎。但係個問題在於食吓食吓,個拉麵啲鹼水味散發出嚟。食到後面,啲麵嘅鹼水味滲入原本清甜嘅牛骨湯味。食到後面,好感下降。牛肉:有兩大片炙燒和牛。個人就覺得冇和牛飯咁抵食。一嚟和牛嘅份量好似冇飯咁多,而且牛肉本身係嫩滑嘅,但係偏淡,要連埋個辣汁食,個味道就會多啲。麵條:麵條質感都OK,但係食吓食吓,覺得有浸鹼水味。而且啲鹼水味仲會滲咗落個湯度。去到後期,我就麻麻哋個湯底啦。整體嚟講,我下次都係會去食返和牛飯。環境:★★☆☆☆ 食物: ★★★☆☆ 值得試指數: ★★★☆☆
之前喺呢間食過和牛飯,覺得好味,今次再嚟試下和牛拉麵。

和牛拉麵:

整體嚟講,我下次都係會去食返和牛飯。

環境:★★☆☆☆

食物: ★★★☆☆