2015-11-12
又再一次來到蜜密,記得第一次來的確驚天人,因為所有野都好靚,我好鐘意Honey Secret 的糖漿波波,又鐘意佢嘅豆腐雪糕嘛!但第二次再來竟然覺得麻麻,這次再來,大概是我依然傾向相信第二次是一時失手,人的確特別多藉口,特別是本人。沒見一排,裝修上沒有大分別,只是隔離多了一個舖位,所以,星期日晚九時多,都不用等位了。叫左和蜂綠茶紅豆窩夫 配雪糕雪糕依然是我喜歡的豆腐雪糕,窩夫係比較厚身的,空氣感不高,感覺比較似咖啡弄的出品,口感方面偏向實心,質感亦太鬆軟,所以食一份都會幾飽的!試了一口窩夫,我們不約而同地都想起道地蜂蜜綠茶的味道,好奇異,不過紅豆粒不死甜,同煙韌的小丸子都搶回不少分數切開厚身的綠茶窩夫,色澤翠綠,口感如蛋糕,帶輕微的回甘,不過它竟然帶有道地蜂蜜綠茶的味道!另外仲叫左和蜂抹茶拿破侖配抹茶脆筒一上台先嚇一嚇,同我想像中的拿破侖好明顯有分別吧!而且脆筒是兩件類似蛋捲的東西,入面放了抹茶忌廉,但點食?一拎就爛左,好唔user friendly.....撤除唔知點食外,其實個抹茶忌廉味道不錯的,唔會死甜之餘亦有回甘拿破侖係用比較厚身的酥皮,切又難切,入口唔夠酥脆,無左平時切拿破侖
沒見一排,裝修上沒有大分別,只是隔離多了一個舖位,所以,星期日晚九時多,都不用等位了。 叫左和蜂綠茶紅豆窩夫 配雪糕
拿破侖係用比較厚身的酥皮,切又難切,入口唔夠酥脆,無左平時切拿破侖餅,把刀卡卡聲,酥皮四散的快感,自己就唔係太欣賞啦!
下次都係叫返心太軟,芭菲比較穩陣😊