2019-10-03
今晚去左愉景新城食飯 見到呢間觀塘都有既和風餐廳 想試好耐所以即刻入左去試☺️ 呢到裝修以和風木材為主 令人感覺好舒服😌 星期五晚上都幾多人食架 坐無虛席我地試左日式滑蛋自家製牛肉同all day breakfast😋 日式滑蛋自家製牛肉+$20可以升級為定食 有湯 沙律同飯 一上菜賣想真係幾吸引 咖喱唔會好辣 牛肉入哂味好腍 加上滑蛋好好送飯😙All day breakfast 我就揀左和式 有蒲燒鰻魚既 都好豐富 除咗鰻魚 仲有炒蛋 香腸 牛油多士 沙律🥗 鰻魚好好食 表面燒得好香 食唔停口👅飲品方面我地就試左杯Rose Latte☕️ 賣相好靚🌹 玫瑰味都幾香架 不錯👍🏻最後當然要試埋甜品啦 呢到期間人氣限定嘅日式鬆軟pancake架😍 可惜問完店員知道每日大概只有15份 好快就賣哂啦😭 大家想食記得早啲去 所以我地就改左試日本製宇治抹茶芝士蛋糕 細細件的 好精緻 蛋糕中層有紅豆 抹茶味都幾香🌟