2023-09-05
去開九龍城 又唔想食泰菜 經過餐廳俾佢哋玻璃窗一排嘅招財貓吸引咗🐱 入咗去試下🔹前菜 $10蘿蔔牛舌粒 肉厚又腍 甜甜地 估唔到前菜都咁好食!🔹胡麻蕃茄沙律 $78蕃茄份量唔少 配上日式胡麻醬同木魚絲 🥗可惜蕃茄未算太甜但都juicy ge 🍅🔹板煎和牛粒 $ 128牛味香濃 肉質軟腍 份量十足🤩配上甜甜嘅醬汁 ~夠哂惹味🔹三品串燒京葱雞肉串 $48雞頸肉 $38雞腎$32無額外醬油嘅調味 好特別反而用咗山椒粉 食落有麻麻哋嘅感覺🍢🔹南蠻炸雞$ 78炸皮好薄🍗醬汁係糖醋、蔥、辣椒製成食落酸酸地 有啲似越式撈檬汁🔹金菇肥牛 $58牛肉包住爽口嘅金菇 食落濃郁入味🤩🔹富士蘋果煙肉卷 @$48香口煙肉配上爽脆蘋果🍎 煙肉嘅油脂🥓真係好香好惹味!酸酸甜甜嘅蘋果可以減低整體油膩感 食唔停口😋🔹漬物三點蓮藕 蒜頭 牛蒡最驚喜係蒜頭漬物🧄 只食到味噌香唔講真係唔知食緊蒜頭 連平時我唔食蒜頭都可以接受🔹芝士玉子燒 $ 88厚厚嘅玉子包住流心芝士🧀 做到微微拉絲嘅感覺餐廳細細間 燈光柔和 真係幾有日本居酒屋🏮嘅感覺 幾啱同三五知己食下野傾吓計
🔹前菜 $10
蘿蔔牛舌粒 肉厚又腍 甜甜地 估唔到前菜都咁好食!
🔹胡麻蕃茄沙律 $78
雞頸肉 $38
雞腎$32
🔹南蠻炸雞$ 78
炸皮好薄🍗
醬汁係糖醋、蔥、辣椒製成
食落酸酸地 有啲似越式撈檬汁
🔹金菇肥牛 $58