2024-02-20 64 瀏覽
👌🏻新年機票太貴去唔到日本,係香港搵間居酒屋頂下癮先都好 🇯🇵🎌 話說大圍呢間居酒屋,長期爆滿,見平日有時間一早約埋朋友試試佢 😛🔹牛肉辛味鍋辛辣微鹹既鍋物,湯底呈黃橙色,飲落辛中帶泡菜香辣,有種韓式辣湯既感覺,鍋中有牛肉、生菜、香菇等物,送湯食用滋味十足 💕🔸拖羅蓉脆脆餅無論係口感定味道都幾特別既一道小菜,以鮮甜既拖羅蓉置於脆餅之上,一口就可以盡得軟脆、甘甜既味道 😇🔹豚肉韮菜卷香烤過既日式串燒卷, 以肥瘦勻稱既豚肉包裏住厚厚既韮菜芯,口感係外軟內實 🤣 豚肉帶住獨有既油脂香,但因為韮菜芳馥既氣味而一掃油膩感,正 👍🏻🔸厚燒豬腩肉肥美厚實既豬腩肉,帶住邪惡既卡路里,但食完絕不後悔❗️燒後焦脆有味,帶黎陣陣脂香,咬落肉味香濃多汁,食到停唔到手 😫😫🔹 雜錦天婦羅有海蝦、茄子、南瓜、脆魚等等既雜錦天婦羅,食落薄脆香口,油份不重,食完唔覺油  👍🏻🔸月見燒飯團燒得焦香乾身既飯團,以紫菜包住再點上月見蛋食用,正好完滿結束豐盛既一餐~🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸 木子居酒屋 (大圍)📍大圍積富街33號積康樓地下E-G號舖💸 $ 440
👌🏻

🔹牛肉辛味鍋

🔸拖羅蓉脆脆餅

🔹豚肉韮菜卷

🔸厚燒豬腩肉

🔹 雜錦天婦羅

🔸月見燒飯團

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

木子居酒屋 (大圍)
📍大圍積富街33號積康樓地下E-G號舖
💸 $ 440