2022-05-30
朋友話有一間和風🇯🇵小店有啲似日本🇯🇵食堂,日本🇯🇵食堂我去過不少,因為我喜歡細細間同埋氣氛一般都較親切;喺香港就比較少見,咁朋友介紹到,我就梗係有興趣試吓啦😆我哋叫咗呢啲食物🤩:- $52嘅「咖喱牛肉鍋配米飯🍚」:呢個「咖喱鍋」有少少「北海道湯咖喱」嘅風格😋,「湯咖喱」比較輕身,只係微辣,不過幾惹味😋;加埋牛肉、日本🇯🇵長蔥、蔬菜🥬,配埋珍珠米白飯,好食😋- $48嘅「豚肉烏冬🍜」:豬肉有豬味😆,烏冬就幾彈牙😋- $39 嘅「鹽燒三文魚腩」:「三文魚腩」非常甘香肥美,充滿脂肪😋,外皮就燒到脆脆哋😋,一個 $39嘅小食 presentation 仲幾靚🤩- $39 嘅「鹽燒鯖魚」:一大件「鯖魚肉」,又係外皮燒到脆脆哋😋,又係賣相靚靚🤩- 跟餐加 $10 要飲品,一杯「蘋果汁」另外一杯「檸檬梳打」:兩杯都幾清新😋小餐廳 價格相宜兼食物美味😋,仲兼顧埋賣相🤩,店員又非常有禮貌😊,朋友同我食到好開心😆
我哋叫咗呢啲食物🤩:
- $48嘅「豚肉烏冬🍜」:豬肉有豬味😆,烏冬就幾彈牙😋