2024-11-07 172 瀏覽
尋晚同為食仔去左紅磡廣場行街,有朋友介紹話呢間容記小廚唔錯,見近近地走去左試#鹹蛋蒸肉餅-雖然唔係好大份,但呢個肉餅入口順滑,老闆話係新鮮豬肉剝成肉餅再蒸,咸蛋黃油份夠,滲晒落肉餅,超好送飯#鮮菠蘿咕嚕肉-呢個咕嚕肉係即叫即炸,送到黎枱仲係勁熱,同埋肉粒個皮係係好脆,真正外脆內軟,菠蘿有微微烤過,勁甜,仲砌到靚靚咁方便大家打卡,好有誠意#招牌醬香炆鵝煲-除左鵝肉之外,仲有好多配料,例如冬菇、芹菜、洋蔥等等,增加左唔少香味,鵝肉都係最靚既部位,淨肉帶住少少皮,聽老闆講,呢味係家鄉菜#蝦醬通菜炒牛肉-晚餐點可以無菜呢,本身都驚蝦醬會好辣,但食落又ok,通菜同牛肉都炒得岩岩好,唔會過熟#例湯-老闆仲送左例湯比我地飲,係菜乾豬骨雞腳,無加味精既,幾正整體黎講,就係一間做得比較好既住家飯食肆,值得一試

整體黎講,就係一間做得比較好既住家飯食肆,值得一試
  • 鮮菠蘿咕嚕肉