2023-10-06
今日去探下姨婆…唉😔點知粉嶺站發生咗啲好衝擊眼球嘅事….成個人又荒又震!媽咪即刻拉走我去商場搵地方坐低…我覺得茶A係我坐得最舒服嘅地方🫂好彩今日有卡位…乜都唔好諗😣睇食咩食物招牌紅豆冰我至愛都係呢個!粒粒紅豆🫘又夠冧又夠甜🩷超大粒紅豆!茶餐+$6咋✨奶茶紅豆冰媽媽都好鐘意紅豆冰😂不過佢又唔想同我一樣,所以叫奶茶紅豆冰。佢俾我試咗幾啖🥳港式奶茶🥤茶底夠濃夠靚!奶夠滑!就咁凍奶茶都正!加埋紅豆簡直係超值🔥咖啡紅豆冰鐘意飲咖啡嘅都會覺得佢好飲!佢又香又回甘,呢個嘅酸度同苦度,應該係中間海皇福建炒飯媽媽特登幫我叫,有啲米氣落肚,會安神啲…不過又怕炒飯太乾,所以嗌呢個真係絕對正確✅炒飯底粒粒分明,我最鍾意佢有啲蛋碎嘅炒飯底。加埋啲茨汁,容易入口蝦仁大粒又彈牙不在話下,佢啲魷魚鬚仲正!好有鮮味呀!下午茶嗌呢個簡直抵!份量好夠食。平時食酒樓晚飯先會嗌😂咖哩牛脷焗意粉哥哥仔超鐘意呢到嘅咖哩,所以我都推介姨婆試下呢度啲咖哩!然後佢睇到有牛脷,話好少地方有牛脷食🩷呢個唔係茶餐,11點半後有供應✨有3舊牛脷,超冧,一咬就斷!小朋友老人家都食到,好有牛味!加上咖哩芝士🫕超正!Side dish 嘅薯仔都係亮點
食物
招牌紅豆冰
奶茶紅豆冰
加埋紅豆簡直係超值🔥
咖啡紅豆冰
海皇福建炒飯
媽媽特登幫我叫,有啲米氣落肚,會安神啲…
蝦仁大粒又彈牙不在話下,佢啲魷魚鬚仲正!好有鮮味呀!
下午茶嗌呢個簡直抵!份量好夠食。
平時食酒樓晚飯先會嗌😂
咖哩牛脷焗意粉
呢個唔係茶餐,11點半後有供應✨
Side dish 嘅薯仔都係亮點🔥大大舊,又粉又冧!好似食XXL炸薯角😂
卡邦尼意粉
媽媽嗌咗呢個,原來係因為佢想食啲濕濕哋嘅麵食…呢個平靚正✅好creamy嘅醬,加上煙肉片🥓口感簡單
其他
我鐘意呢到卡位多,夠光猛又坐得舒服!
呢度仲有學生優惠,所以都有好多學生黎食🩷