2013-03-08 75 瀏覽
對我地尼種飲食男女黎講,香港尼個彈丸之地,好似可以有無數既選擇,但基於每個人既主觀喜好,可以隊得落口既又唔係真係咁多,真正o岩口味既更加少之又少啦!禽晚約左三個靚女去食飯,其實同靚女一齊食飯,食乜野都好味架喇!那!尼次挑戰我既道德底線勒!阿哥!講野唔使咁浮誇下話,無錯,尼輪我聽到印度兩個字我就上頭架勒!差 D 聞到咖哩我就反胃呀!稍有良知既人都會杯葛佢啦!點知靚女訂左位whats app 通知我,今晚 7 點 Noble Spice 地址: 中環閣麟街37-43號祥興商業大廈7樓,重貼埋 openrice 條 link 出黎,我入去一睇,印度菜、咖哩,心諗,唔係咁大整蠱下話?無計,我係被選擇既!無權話事。大佬啊!閣麟街邊處黎架?干諾道行到上去乜都曉啦!7 字開門入到去,揀左個靚位,坐低一睇,哇!感覺超正,o岩晒 feel ,打開兩隻窗,果 D 生風自動係髮尾遊走,柔和既燈光好似可以將靚女既優點放大,喂!訓醒未呀?叫野食啦!好快大家就叫左幾味招牌野,平時我對印度野真係無好感,通常叫豬雞牛羊拎到黎都係同一種味,簡單講果種味叫唔好味,但今次就真係有突破勒!燒羊架唔肥得黎又夠軟,尼樣真係
好快大家就叫左幾味招牌野,平時我對印度野真係無好感,通常叫豬雞牛羊拎到黎都係同一種味,簡單講果種味叫唔好味,但今次就真係有突破勒!燒羊架唔肥得黎又夠軟,尼樣真係好蝦人架!燒雞人地得陣燶味,佢又燒出 D 雞味黎,一句講晒,佢可以令我對印度菜改觀啦!
除左真係有唔同既菜式之外,講個秘密俾大家知啦!事頭婆尼個女人仔,真係有 heart 架!我八到番黎原來佢以前開酒吧,所以如果大家得閒,可以三五知己,上去嗌杯野飲,學賈姨姨話齋包你精神勝利架!而家除左午市例爆之外,如果我地想坐得舒適 D ,可以選擇非繁忙時段,坐低輕談淺酌,輕輕鬆鬆好快又消磨一個晚上架啦!
點解我大力推介呢?除左一來支持下尼 D 弱勢社群,唔好俾連鎖食試,淨係識整埋 D 罐頭食物,再係咁落去,我地就無晒選擇架喇!二來禽晚同事頭婆吹水,佢話早輪唔見左隻西施仔,聽個動物心靈師講佢迷失係垃圾站,佢就三日三夜摷勻晒西貢既垃圾站,結果好在皇天不負有心人,尼 D 咁有愛心既人,煮野點會唔好食丫!三來食到好野!又發現新大陸,梗係要同大家分享下啦!係咪!

2013-03-06
慶祝紀念