2021-01-11
朋友介紹我黎呢間小小的cafe。當日超級凍,我又未到,但店員好好咁叫我朋友入室內等我,唔好企係出面等咁凍啦。因為佢已經食過一次,所以佢介紹要試個Apple crumble pie,佢就更推薦raspberry crumble pie,因為佢嘅酸味會中和番個pie的甜味。朋友就叫多個scone食,配果醬同雲呢拿忌廉。佢食左一啖叫我試試佢,佢搽左果醬同忌廉係一小塊scone上,我試左一口。的確好好味呀!暖暖嘅scone加埋凍凍地嘅果醬同忌廉,好美妙嘅配合!下一味係Apple crumble 🥧個樣睇落無咩特別。但的確食落上面好脆裡面好軟好綿但仲有啲果肉咬下。好多nuts同脆脆。但我覺得配black coffee會比較適合😂因為我叫左black sugar latte。兩個都甜。但好好飲!推介呀!