2023-07-16
-夜晚去咗APM搵嘢食,發現咗一間藏於cafe內嘅法國菜餐廳🤭*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*叫左個2個$198 set dinner,有湯、頭盤、主菜同飲品🔅🔸粟米湯🔸煙三文魚蒜蓉檸檬汁羽衣甘藍沙律🔸香草蒜蓉芝士焗大啡菇啡菇好入味 芝士味同蒜蓉味濃 唔會整到好乾身🔸香蒜大蝦配墨汁意粉蝦質感彈牙,🫶🏻叫得墨汁意粉都要有定心理準備成口黑蚊蚊🫣但原來佢嘅意粉本身已經係墨汁整成,唔怕嘴仔污糟😆放心食🙌🏻意粉遍布蒜香味同小小辣味~炒得好香🤪🔸澳洲和牛牛扒(M5)配薯條 (+$48)牛扒中間透紅,煎到啱啱好!牛扒好鮮嫩,肉味非常濃,我覺得唔洗點醬已經夠味👍🏻薯條亦都好脆口🔸心太軟 做到外脆內軟嘅流心效果😆配上雪糕真係勁啱嘅配搭🔸Matcha Latte (+$28)*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*
🔸粟米湯
🔸煙三文魚蒜蓉檸檬汁羽衣甘藍沙律
🔸香草蒜蓉芝士焗大啡菇
啡菇好入味 芝士味同蒜蓉味濃 唔會整到好乾身
🔸香蒜大蝦配墨汁意粉
🔸澳洲和牛牛扒(M5)配薯條 (+$48)
🔸心太軟
做到外脆內軟嘅流心效果😆配上雪糕真係勁啱嘅配搭
🔸Matcha Latte (+$28)