2017-09-09 648 瀏覽
第一次嚟到brook's cafe滿心歡喜的, 點了抹茶軟雪糕 $38, 金箔真的很少不如唔好畀, 反正金薄是沒有味道 😂。抹茶味是有的, 但可以再濃一點, 味道偏甜, 不太滿足。決定畀多次機會, 來一杯朱古力咖啡浮冰 $43, 咖啡軟雪糕加上 mocha, Mocha 的朱古力味被咖啡 遮蓋, 咖啡微甘。 上面的咖啡軟雪糕, 都是偏甜, 好在下面嘅 Mocha 是冇糖, 兩樣夾係食肆蠻配的。另外點了一份米粉製的糕點, 軟熟得嚟有口感😃, 但是說不出它的特別之處。總括來說兩款軟雪糕都是偏甜😂, 食完有種滑滑的口感😅, 雖然自己偏好抹茶,但感覺 brook's cafe的咖啡比 抹茶出色 。飢point : 5/10#hungermarch #非飢詩 #飢詩
飢point : 5/10
#hungermarch #非飢詩 #飢詩