2014-05-11
一個月前初嚐吉利尼的咖椰多士後,令我瘋狂愛上了,好掛住好掛住咖椰啊(講到好似同咖椰拍拖咁),忍唔住又要再食啦!!!!今次下午茶時間去,人流比平日夜晚多,只餘下吧檯位,好吧好吧,有咖椰多士食唔好計較咁多。同上次一樣,首選的 - 無,改為咖椰克力架,再加$10要一份咖椰多士。下午茶餐 - 咖椰克力架配熱柚子紅茶柚子紅茶甜度適中,柚子味濃,茶順口不澀,可對之後既咖椰攻擊(?)作舒緩之用。咖椰克力架一碟三塊,每塊有多到漏晒出來的咖椰醬及一片薄切牛油,拎上手一夾...一咬...咖椰醬滴到成碟成檯都係,幾乎連衫都有,非常「呢咁hea」,真係初次約會不能吃;走女神路線不能吃(你唔會用叉食餅掛)。味道無懈可擊,甜而不膩,充滿椰香與牛油味,縱使食到儀態盡失,最後還是KO了兩塊。任何套餐加$10就有一份咖椰多士,真係好抵食。咖椰多士食完克力架隻手已經黐立立,所以豁.豁出去.用手食埋佢。上次食過,今次美味依然,自家製的咖椰醬配上烘到鬆脆多士,熱騰騰香噴噴∼啊∼好正啊∼整個下午茶的確係正,雖然克力架麵包多士可以自己買到,但配上吉利尼既咖椰醬,自家製就有一定難度,廿幾蚊有埋杯野飲,值得一試啦。我相信我會好快再黎
同上次一樣,首選的 - 無,改為咖椰克力架,再加$10要一份咖椰多士。 下午茶餐 - 咖椰克力架配熱柚子紅茶
柚子紅茶甜度適中,柚子味濃,茶順口不澀,可對之後既咖椰攻擊(?)作舒緩之用。 咖椰克力架一碟三塊,每塊有多到漏晒出來的咖椰醬及一片薄切牛油,拎上手一夾...一咬...咖椰醬滴到成碟成檯都係,幾乎連衫都有,非常「呢咁hea」,真係初次約會不能吃;走女神路線不能吃(你唔會用叉食餅掛)。味道無懈可擊,甜而不膩,充滿椰香與牛油味,縱使食到儀態盡失,最後還是KO了兩塊。 任何套餐加$10就有一份咖椰多士,真係好抵食。 咖椰多士
我相信我會好快再黎。