2024-07-10 2757 瀏覽
好耐冇食韓國野,見到呢間話係集合五個知名韓國餐飲品牌既餐廳,就即刻決定要試下。餐廳幾闊落,坐得舒服。平時兩個人食唔到好多款,呢個3+1鍋就岩哂,可以每樣有啲🤤感覺係一個縮小版既布帳馬車先黎前菜,簡單開胃,唔夠食仲可以免費加 火焰牛油海鮮3+1鍋酒煮牛油海鮮鍋 用左多款海鮮去煮既湯底,裡面包括蜆、蠔、青口同蝦,另外仲加左牛油和大蒜。一上枱,記得要準備好手機影相,首先店員會加燒酒然後點火再加入高湯,陣陣的牛油香和海鮮的鮮甜香氣,真係等唔住想即刻食。煮完後個湯好好飲,好似係韓國食魚糕湯咁,但多左一份鮮味🦪🦐😳鮮甜不膩,帶點胡椒香辣味,整體搭配豐富且打卡一流熱炒豬皮及豬腸豬皮入味又彈牙,有豐富膠質,個人好中意呢個豬皮🤤🤤豬腸口感煙韌,加埋蔥越嚼越惹味,食材處理的很乾淨完全冇臊味。熱炒小章魚及五花肉小章魚軟嫩,搭配肥瘦適中既五花肉,食落脆口又帶油香,好岩送酒🍻香辣無骨雞腳及辣炒雞肉呢款係唯一冇得揀唔辣既,雞腳調味偏辣,唔食得辣既人會handle唔到!但係中意食辣既人會覺得每啖都辣得好爽好過癮,香氣及辣度完美滲透到雞腳,真係好正🤩韓國辣醬就係有種神奇既魔力,入口帶甜,後勁好辣,越辣越讓人停唔到。配

先黎前菜,簡單開胃,唔夠食仲可以免費加

火焰牛油海鮮3+1鍋

酒煮牛油海鮮鍋

熱炒豬皮及豬腸

豬皮入味又彈牙,有豐富膠質,個人好中意呢個豬皮🤤🤤

熱炒小章魚及五花肉

香辣無骨雞腳及辣炒雞肉

配埋好夠鑊氣肉質嫩滑既雞肉,每一塊都入晒味,又可以飲多兩杯燒酒啦🙊