2018-03-12 457 瀏覽
一直想食個車仔麵,星期日去開油麻地見到呢間王媽媽車仔麵,諗都無諗就衝左入去。車仔麵喎,梗係要包羅萬有啦。我叫左米粉底加四餸,唐生菜、咖哩魚蛋、魚腐、豬皮,怕清湯無味,要埋免費加腩汁。加左腩汁又如何,完全無牛味,淨係覺得成碗野好咸。啖啖米粉都覺得極咸。可能我偏向清淡,所以就唔係好啱我口味。最失敗係咩呀,就係魚蛋死實實唔彈牙,豬紅唔夠軟滑。不過好彩豬皮夠軟夠入味,魚腐大大粒有魚味而唔腥,唐生菜爽口,整體算補救番。米粉唔係超市買果種白色既,係半透明既新竹米粉,口感都唔錯,除左被搞到好咸之外。因為四餸會送凍/熱綠茶,可惜menu無寫,買完先見到牆上張A4紙寫住,所以半價優惠(即係加七蚊)叫左青檸薏米水,薏米都好軟熟,但陣青檸味原來都唔合我喜好,寧願佢加冰糖好過。優惠幾亂,牆上亂貼,似睇到就有,睇唔到就...😅唯一可取係地方寬敞,食飽坐多半個鐘休息下玩手機都無人趕。全餐盛惠$61,四餸車仔麵連飲品黎講算有D貴,其實加多幾蚊可以叫佢既大雜燴餐,但我雞仔肚驚食唔晒會浪費,咁地方舒服比我任坐就當交租。道理同去環境舒適既coffee shop飲咖啡一樣。

最失敗係咩呀,就係魚蛋死實實唔彈牙,豬紅唔夠軟滑。

優惠幾亂,牆上亂貼,似睇到就有,睇唔到就...😅

2018-03-11
  • 鮑汁豬皮