2017-10-16
今日走咗去尖沙咀厚福街食炸雞這個logo著實好「佬」牆上這卡通會否太正招待我哋嘅係一位韓國男士,主要講韓文同埋英文。問佢炸雞有咩推介,佢突然講咗句廣東話:「我鍾意食咸蛋。」 真係估佢唔到佢指住新加嘅炸雞有「黃金炸雞」,原來佢住在香港後愛上食咸蛋,所以將韓國出名嘅炸雞同香港出名嘅咸蛋來一個兩地交流!炸雞外另附上醃蘿蔔咸蛋同炸雞已混成一體,視覺上唔太明顯,但能夠嗅到淡淡咸蛋香氣,食落口咸蛋味會出些呢,這道絕對邪惡對咸蛋控來說一定鍾意!本來諗好要個沙律,但供應商今日無送貨所以無沙律菜⋯無蔬果食有點罪惡感,所以叫住杯生果乳酪特飲頂住檔芒果味士多啤梨味,看到嗎?有白雲在杯內啊。芒果那杯其實都有,只係對比不太明顯炸雞外仲叫咗個韓式年糕同韓式飯糰熱辣辣上檯除了韓式年糕,內裡有牛肉薄片和蔬菜,味道不錯 !這個韓式飯團係用咗Kimchi撈飯搓成球狀再灑大量紫菜,有Kimchi關係飯團相對濕潤,不錯!等升降機時四圍望,原來有好多即影即有相片掛著以作裝飾
這個logo著實好「佬」
牆上這卡通會否太正
招待我哋嘅係一位韓國男士,主要講韓文同埋英文。
炸雞外另附上醃蘿蔔
芒果味
炸雞外仲叫咗個韓式年糕同韓式飯糰
熱辣辣上檯
除了韓式年糕,內裡有牛肉薄片和蔬菜,味道不錯 !
等升降機時四圍望,原來有好多即影即有相片掛著以作裝飾