2018-06-09
好誇張呀! 自從上年開始由新加坡帶起既咸蛋黃熱潮...香港一窝瘋咁出配左唔同既咸蛋黃產品!今次黎試呢個咸蛋黃炸雞!!!呢間店係蘭桂坊附近. 裝潢都好酒吧FEEL~我都係第一次聽呢款CROSS OVER! 有D 期待又有D擔心.. 因為始終都係肥膩野都有D怕怕~同行友人就真係擔心喇.唔畀我叫全碟..咁咪叫一半咯XDD我地3個人去, 好在有個2人SET, 再加多一碟雞同飲品就岩岩好~好貼心有埋哂即棄手套同TISSUE 係台面畀人用~贊!2人SET $398, 一份炸雞, 炸薯條及一款麵連2杯飲品我地精心挑選下揀左雙拼, 檸檬柚子 MIX 黃金咸蛋~咁樣好似會冇咁邪惡, 半份半份有伏都唔驚嘛~我又幾中意咸蛋黃味, 味道適中, 唔太咸, 係好味既, 不過食多兩舊就會膩喇~所以叫半份係岩岩好既~檸檬柚子叫黎都想中和返個邪惡咸蛋, 我地既選擇係正確既!! YO!朋友們就覺呢個味好食D~跟餐叫左個羨士薯條, 未睇圖時我以為係有個芝士醬畀我地點, 點知係芝士粉黎既.原本我地重想打個醬既主意, 諗住可以點埋雞肉... 如果知道係粉黎.我會揀紫菜味~跟餐水冷麵, 呢個麵就麻麻地喇. 一定唔係韓國食到既感覺
今次黎試呢個咸蛋黃炸雞!!!
呢間店係蘭桂坊附近. 裝潢都好酒吧FEEL~
同行友人就真係擔心喇.唔畀我叫全碟..咁咪叫一半咯XDD
好貼心有埋哂即棄手套同TISSUE 係台面畀人用~贊!2人SET $398, 一份 炸雞, 炸薯條及一款麵連2杯飲品
咁樣好似會冇咁邪惡, 半份半份有伏都唔驚嘛~
所以叫半份係岩岩好既~
朋友們就覺呢個味好食D~
跟餐水冷麵, 呢個麵就麻麻地喇.
一定唔係韓國食到既感覺, 佢有福麵既影子, 會吸水發脹既, 唔似係蕎麥麵或薯仔麵~
同埋冇冰湯,梨汁同醋味~
水冷麵散叫要$90家, 老實講呢個我有D 失望~
係韓國我好中意食水冷麵, 因為酸酸甜甜夠冰凍勁好味~
呢個就好味D喇~ 不過食時最好撈一撈底D 蜜糖~D 蜜糖跌哂落底度~
同埋原來面個D 係粟米片黎, 而唔係蒜片喇家~~~~ 哈哈~~點解咁搞笑既XDD
我地3個都係叫左蜜桃汁, 跟餐2杯加散叫一杯 $38 都係一樣叫蜜桃汁.
話說呢度有D怪, 因MENU 寫住可叫呢D汁啦, 跟住又有寫升級飲品: $38 飲品+$6,
咁我地就以為散叫個杯會大D. 但最後出黎都係一樣SIZE, 同埋太細杯喇. 幾啖已冇左, 唔夠飲既...
整體炸雞都食得過既~ 欣賞佢地食住呢個咸蛋黃熱潮~
其他食物有進步空間~