2021-03-12 42 瀏覽
上次同客人食過一次高質中菜,坐得舒服又好味,所以襯住放半日假約左亞媽行街買嘢,順便帶亞媽食好D,呢間中菜同平時酒樓唔一樣,型格嘅中國風嘅裝修,環境寧靜,點心即叫即蒸。午餐每位$180 ,包括有老火湯 ,一款頭盤小菜,一款主菜及甜品🍮 啱哂鐘意食中菜又想食點心嘅我同媽咪~ #同亞媽飲茶系列 ,又出爐啦! 🥟頭盤 : 紅椒汁露筍蝦餃 – 薄薄嘅蝦餃皮,包住滿滿嘅超爽彈牙蝦仁同微辣嘅露筍,絕頂好味! 🌶️🍗頭盤: 口水雞 – 醬汁夠麻夠辣味道香濃惹味,同凍凍地嘅雞絲同青瓜絲一齊食,辣得好過癮好好味!🐟主菜:涼瓜豆蒜炆頭腩 – 脆炸過嘅炆頭腩,外層小小脆,魚肉新鮮好juicy,豆蒜汁香口夠入味!炒完成碟都唔油!大師級水準。 🥩主菜: 野菌燒汁和牛- 和牛好滑肉味香而且好淋,燒汁咸甜適中,加埋野菌帶出鮮味!又係唔多油好香口嘅一味主菜,牛肉份量足!性價比好高! 甜品: 南北杏雪耳燉萬壽菓  - 清甜足料好味! 亞媽大讚食好得happy!
頭盤 : 紅椒汁露筍蝦餃
紅椒汁露筍蝦餃,口水雞