2016-03-26 581 瀏覽
係觀塘出完job, 一個人都唔知食乜好, 又勁肚餓喎, 肚餓既時候個腦真係轉唔到ga~~即時打比係觀塘返工既朋友八下有乜好介紹, 佢問我鍾唔鍾情茶, 嘩, 而家甘肚餓,乜都鍾情啦!! 即叫佢比間餐廳資料我, 原來就係離街甘近0者, 即刻一支箭飛過去啦!! 去到一入門口已經覺得好靚, 好少女風格同有種浪漫既感覺, 原來部雪糕車係店主結婚當日用作提供雪糕給賓客之用, 聽說可出租給客人, 還可訂造不同雪糕口味, 甘又好似幾得意喎~~    Cafe 不是太大, 約可以容納三十人左右, 簡約既枱凳配上不平凡既燈飾, 係呢個環境食野真係唔錯!! 我真的幾喜歡呢度既吊燈,  但又唔好意思問在那裡買... 不能小看呢間舖頭仔, 呢度既選擇分分鐘多過好多大餐廳呀~~花多眼亂又肚餓下, 我選擇係宵夜時段食早餐,哈哈~~  慕茶全日早餐都的確非常豐富, 有兩隻太陽蛋,番茄, 薯餅, 腸仔Waffle, 肥牛炸饅頭同伴菜, 原來Waffle 夾腸仔食都幾好食,  脆脆既Waffle外層, 暖笠笠既香草腸仔,食落都幾特別!! 另外個肥牛炸饅頭都唔錯, 肥牛係用日式醬汁煮的,好多汁不會乾身,

慕茶全日早餐
慕茶全日早餐都的確非常豐富, 有兩隻太陽蛋,番茄, 薯餅, 腸仔Waffle, 肥牛炸饅頭同伴菜, 原來Waffle 夾腸仔食都幾好食,  脆脆既Waffle外層, 暖笠笠既香草腸仔,食落都幾特別!! 另外個肥牛炸饅頭都唔錯, 肥牛係用日式醬汁煮的,好多汁不會乾身, 只嫌個饅頭比較油膩~~
凍玄米抹茶奶綠
凍玄米抹茶奶綠, 飲得出綠茶既味道,但就唔係好飲得出有玄米味!! 不過勝在都夠滑!!

功夫茶+普洱茶雪糕配窩夫
今日既主角應該係呢碟甜品啦!! 功夫茶+普洱茶雪糕配窩夫, 兩隻茶味既雪味道都好出, 堅似飲茶中,但係凍冰冰同滑滑的, 好特別呀!!店主說所有自家製茶味既雪糕是用茶葉碎浸泡在奶中, 再用奶製成雪糕, 經過多次改良才造出甘好味既糕, 配上外脆內軟既窩夫條, 呢餐我由好肚餓飽到去極點呀~~

Cafe有個位置放了不同既茶葉同泡茶工具,我覺得品茶係一種好高尚既學問, 一個人的浪漫, 品味生活由品茶開始...
慕茶全日早餐
凍玄米抹茶奶綠