今次係我哋第二次光顧呢間街坊小店,上次好似已經係一年前嘅夏天。我朋友好念念不忘呢度出品嘅凍柚子Americano,幾清新同特別,啡味重,回甘嘅時候又帶出柚子嘅甜酸,透明杯身令成杯飲品嘅presentation都靚,尤其係筲箕灣呢度嘅咖啡店寥寥可數,所以印象特別深刻。因為上次去石澳泳灘🏖️嘅經歷,一邊嘆啡一邊囇太陽☀️,感覺很爽,所以今次一提到去翻果邊嘅沙灘,我哋都決定買翻杯凍啡先至出發😋呢次我哋試咗佢個新出品Iced Tiramisu Latte,如果當佢係一杯正常咖啡☕️咁品嘗你一定會大失所望,但如果你當佢係一杯甜水,就肯定有驚喜。佢嗰層厚厚嘅Tiramisu Foam放喺重奶嘅啡底上面,可能小店成本有限,所以冇咩Rum酒味,但果層Foam就好creamy,好重Vanilla,喺呢個筲箕灣咖啡沙漠入邊,能夠飲到呢杯高級版奶蓋,都算唔話得啦,因為啲分係俾佢個咖啡底嘅😂,所以先會覺得佢叫做對得住個價錢。其實我自己個人就麻麻地呢杯甜水,因為佢做唔到Tiramisu應有嘅酒香又過分甜,變咗甜品,不過我朋友就飲得好開心,所以篇野大部分都係佢嘅觀感,我就覺得齋飲呢間小店嘅Americano即可👍🏻叫做

其實我自己個人就麻麻地呢杯甜水,因為佢做唔到Tiramisu應有嘅酒香又過分甜,變咗甜品,不過我朋友就飲得好開心,所以篇野大部分都係佢嘅觀感,我就覺得齋飲呢間小店嘅Americano即可👍🏻叫做支持下😆

Iced Tiramisu Latte
2024-06-10