2018-09-24 115 瀏覽
今日租太太往紅磡Moreish & Malt食晚餐, 我們點了煙薰意大利風乾肉卡邦尼闊蛋面,燒日本活性水飼有骨朱鞍、自家制椰菜沙律、香炸粗薯條、willy wonda和豆腐芝士餅配芝麻醬, 秘制糖酥腰果。意大利風乾肉卡邦尼闊蛋面賣相吸引,意大利風乾肉卡邦尼闊蛋面放在中式碟上, 很有中國風, 意大利風乾肉食落味道適中, 不會感到口乾, 卡邦尼闊蛋面食落爽口, 好香蛋香味, 食落而不感到油膩, 足料美味的意大利風乾肉卡邦尼闊蛋面;燒日本活性水飼有骨朱鞍食落惹味有油花, 食落啖啖肉, 配上燒汁一起食能帶出朱鞍扒的惹味;自家制椰菜沙律椰菜食落酸酸甜甜味道醒胃;香炸粗薯條炸得乾身黃金, 薯條食落爽口香脆, 十分惹味;willy wonda賣相很有特色, 忌廉味道香滑軟綿, 配上朱古力醬口感一流,飲落牛奶味香, 朱古力飲落甜度適中, 配上香脆朱古力餅口感美味,最難得是飲管用環保飲管, 可見餐廳對環保的重視;最後豆腐芝士餅配芝麻醬豆腐芝士餅食落香滑, 甜度適中, 餅底香脆 芝麻醬味道香濃, 秘制糖酥腰果食落香脆, 甜度適中, 配上士多啤梨, 藍莓和紅桑子等生果, 整份甜品口感豐富, 味道滿足。餐廳食物美味, 賣相一流,座位舒適, 價錢合理, 碗碟用上很多中式餐具, 品嚐餐之餘用上中式碗碟, 很有特色, 我和太太品嚐了一頓高質美式晚餐
willy wonda
自家制椰菜沙律