2017-10-25 136 瀏覽
經過門口時以為都係一間酒吧,睇清楚先知係間日式餐廳,環境感覺很好,可以用寧靜舒適去形容,傾計談心都無問題,好合適。講返食物先!先黎左個黑松露蟹醬配脆米餅做小食,真係咬到蟹肉,同埋黑松露醬味道很濃,而且互相配合很好,唔會好咸,可以直接將醬汁放落口食都可以,如果想有的口感就要連埋米餅食,而個米餅都好脆口。個醬真係好好食,一人食一碗都得!之後呢個魚子醬二重奏賣相好得,其實主角仲有海膽同拖羅,海膽味鮮,另外拖羅配另一魚子,肉質口感同海膽相似,但可以食出另一種味道,真正原之味二重奏。脆筒底係雲尼拿醬,食到最尾甜甜地,又另一種享受!cheers!🥂灸燒芒果醬三文魚押壽司,押壽司其實只係地區制作方法唔同,因為押壽司一般都係切開,所以感覺係完整一個放入口都容易的。而呢款加入左秋葵同芒果醬,好鮮甜、清新。加上三文魚燒過,味覺享受一次過出晒黎,咬落原來中間放左木魚(但只記得食忘記左補影木魚相),即時感覺都唔同晒,好香,層次提升!燒過特別香!正!本茹藜麥黑松露溫泉蛋意粉,可能嫌剛剛食既黑松露唔夠,意粉都特意再叫有黑松露,哈哈而且有比較少食既藜麥,感覺菜式好創新,好健康!藜麥有咬口,但勝在幼粒,所以口感唔錯!

講返食物先!

黑松露蟹醬配脆餅

個醬真係好好食,一人食一碗都得!

魚子醬迷你脆筒二重奏

cheers!🥂

原之味炙燒芒果醬三文魚押壽司

燒過特別香!正!

而且有比較少食既藜麥,感覺菜式好創新,好健康!藜麥有咬口,但勝在幼粒,所以口感唔錯!黑松露好香,但味道唔算太濃,蓋過其他味道,溫泉蛋又可以混合一齊放入口,值得推介。

本茹藜麥黑松露溫泉蛋意粉

橙薑汁蒜片烤牛排,又一創意之作,平常食黑椒或海鹽牛排多,橙薑汁真係第一次食,fresh,感覺好特別!
牛排大概五成熟,最好既係唔需要自己切開而且大小適中,適合幾個朋友一齊食,肉質剛好,有牛味!

橙薑汁蒜片燒牛排

玉子海帶豆腐味噌湯材料多,味道唔會太咸。
飲埋個湯今餐就完美啦!

玉子海帶豆腐味噌湯

好滿意既一餐,食物水準好高!
環境舒適,職員有禮親切!好好笑容,令你食得好舒服!
推推推!
黑松露蟹醬配脆餅