2023-11-12
今朝早餐食老麥蕃茄濃湯板燒雞腿加蛋扭扭通粉套餐配薯餅及熱奶茶多奶原價$43,用手機應用程式落單減$3,兼用埋佢哋嘅送餐服務,實付$40,仲可以用信用卡支付,賺埋積分或現金回贈。備餐及送餐效率高,落單唔夠5分鐘,一個套餐已送到我面前,而且仲會細心問我有沒有其他需要,服務呢方面,老麥完勝其他茶記及快餐店。奶茶落糖後支攪棍例牌唔用,用匙羹。驚喜地發現,原來老麥嘅早晨套餐,除咗杯蓋及碗蓋外,所有食物包裝及餐具,都全部走塑,如果佢哋嘅飲管都係可以走塑就更加好,而支走塑匙羹可以做得深啲的話,就更加完美,期望未來科技可以做到。以前起同一分店食過佢嘅扭扭粉,個湯係唔夠熱嘅,所有有陰影,好耐無食過,今次係因為佢哋出咗蕃茄湯兼且有優惠,所以專程試味。個湯甜酸甜酸,唔使早前去譚仔食嘅蕃茄湯,得個鹹,配上帶辣嘅板燒雞腿,味道酸、甜、辣,啱我口味,唯獨湯嘅質地飲落似罐頭湯,唔係太啱我,即係味道好,質感差,一加一減,打和。
蕃茄濃湯板燒雞腿加蛋扭扭通粉套餐
配薯餅及熱奶茶多奶
奶茶落糖後支攪棍例牌唔用,用匙羹。