七一長假期阿仔阿女嘈住要飲泰茶、食泰茶雪糕、泰茶千層蛋糕,所以我哋一行四人專登由馬鞍山去新城市廣場第三期的 ChaTramue Cafe 食好嘢。 😁😁 今次係第三次黎食,我叫咗個魚蛋肉碎湯河,湯底係雞湯底,好鮮甜,有啲肉碎有少少通菜,加埋泰式魚蛋,好好味。另外叫咗一個咖喱雞包,啲咖喱好香濃,椰汁味好重,都幾大個,夠我哋一家四口食。 蝦餅好彈牙,蝦肉新鮮,炸得好香口。泰茶好飲就不在話下啦,阿仔最鍾意佢個泰茶雪糕,真係好香濃、好滑口。泰茶千層蛋糕真係好高質,成廿幾片,柔軟可口,不失泰茶的濃香味,坦白呢到嘅泰茶千層蛋糕真係好出色,口感一食就知,好新鮮,軟滑度非常高質,比起一啲名牌蛋糕店可能由中央廚房做永遠好似都唔知雪藏咗幾耐.。 整體我哋全家人都好鍾意黎呢度食野,menu 簡單,雖然不算太多,但品種吸引而質素高,加埋一都係$440,人均消費$110,不算太貴。侍應姐姐話中午有午餐及下午茶餐,我哋下次會再試。
泰式魚蛋湯河
蝦餅好彈牙,蝦肉新鮮