2014-10-13 563 瀏覽
呢間土司工坊差到我轉登上Openrice開個account數臭佢!果日早少少收工,諗住食個tea,於是去Popcorn附近嘅土司工坊因為快將六點,已經無乜客又無人排隊,一入去已經買完野坐低等食,點知杯咖啡勁甜,難飲到死。我只不過叫份咖央多餐,等份多士都等十幾分鐘,在無乜客嘅情況下真係好Q耐,點知D麵包烘到好X硬,舊牛油又厚又細,於是食到一係只得咖央味,一係成口牛油,好難食,於是唯有寄望個熟蛋入得口啦!點知等極都無得食,同伙計問兩次都唔覆!算啦!我就俾多D耐性啦!跟住隔離張就有人坐低,無幾耐佢地份熟蛋就到! 點知只係見到成班員工在水吧附近吹水,都無人做野!於是我就問隔離借張單望下佢地幾點落單!點知佢地仲遲過我十幾分鐘!真係火都黎,於是我去廚房門口問究竟煎兩隻蛋要幾耐?佢地只係伸個頭去廚房問,完全無人理我,隔成分鐘先碟蛋出黎!班伙計仲細細聲話"都無單",俾我聽到!我即刻大大聲覆佢"咁我之前追兩次單時你地做乜野?"

題外話/補充資料: 其實此餐廳已經係第三次在漏單,在幫襯十次不到的情況下漏單率頗高,本住頭一兩次是意外的心態下再幫襯,結果換來一肚氣!所以決定此餐廳永不再光顧! 另外呢間餐廳位於扶手電梯下,毫無遮掩,環境差,收工清潔時又將檯腳放上梳化,不是檯面放上梳化,很不衛生,又播放大聲浪音樂騷擾行過的人!都係早早執笠吧!!
2014-10-06