2022-07-11
前幾日喺天后嗰邊做嘢,肚餓就要揾一間好食啲嘅鋪頭去補償返自己,見呢間餐廳個lobby都算乾淨,再加上個menu睇落都有唔少unexpected嘅食材,所以就上咗去一探究竟!👀晏晝一上到去個環境都算開揚,雖然景觀上唔係啲無敵大海景或者可以令人驚嘆嘅景色,但都算一個適合嘅場地✨🧡水牛芝士伴自家醃漬西瓜皮🧡啲提子同蕃茄仔食落都好新鮮,唔會話有皺皮嘅感覺,同埋都好甜,同水牛芝士夾埋一齊食就啱啱好🤩好食!🥳🧡虎蝦香蒜蕃茄扁意粉🧡雖然menu隔離有個辣椒仔喺度,但對於唔太食得辣嘅我嚟講,呢個食落係接受到嘅辣😆隻蝦都醃得有味,都有住唔輕嘅蕃茄香滲出嚟,同埋隻蝦仲新鮮到有彈牙嘅感覺🤭意粉軟硬程度就硬身少少,但對於麻麻地軟身麵嘅我嚟講,呢碟pasta所有嘢都100分😋最後叫咗一杯mocha,又估唔到會有個咁得意嘅拉花🥰🐰整體喺呢度食飯嘅經驗都唔錯,可以話係期待值以上,會推介更多朋友嚟🧡
🧡水牛芝士伴自家醃漬西瓜皮🧡
🧡虎蝦香蒜蕃茄扁意粉🧡
最後叫咗一杯mocha,又估唔到會有個咁得意嘅拉花🥰🐰