2018-07-27
久仰大名既周記蝦多士,終於襯假日有時間黎試一試佢(=゚ω゚)ノ!黎到門口已經見佢大排長龍,人氣隔左咁耐都無減退,仲吸引到不少遊客、港人慕名而來。假日人流比較多,餐廳會顯得逼夾一些。聽講平日黎會鬆動啲、舒服好多。芝麻蝦多士(hkd$40) 呢到既招牌之一。受過大大小小既傳媒介紹過,甚至揚威海外。鬆脆嘅多士,加上芝麻變得額外香口,再夾上豐厚既蝦膠,啖啖既蝦肉!點上沙律醬,一試難忘♪(´ε` )!芝士蝦長春卷(hkd$28) 以春卷作藍本,將佢拉長再拉長,就變成呢到既人氣之作。春卷內啖啖蝦肉,美中不足之處,吾系太食到芝士味。薑蔥牛柏葉(hkd$30) 只系小編鐘意食,食落都無乜特別架。仲覺得有啲貴添,吾系太推薦叫啦。黑松露湯餃(hkd$22) 湯餃內裏肉汁既味道,完全被黑松露掩蓋住。變左好似飲黑松露湯咁,麻麻地!小編都系比較鐘意食翻茶樓既灌湯餃(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)ノ!